skip to Main Content
+36 24 515-244 | +36 20 259-1719 | +36 20 252-5378 vackorbolcsode@vackorbolcsode.szszm.hu 2310 Szigetszentmiklós, Temesvári u. 16-22.

Módszereink

Munkánk alapja a Pikler szemlélet.

    „Lényeges, hogy minél többre egyedül jöjjön rá a gyerek. Ha mindenben segítjük a feladatok megoldása során, akkor éppen azt vesszük el tőle, ami értelmi fejlődése szempontjából a legfontosabb lett volna. Egészen másfajta tudásra tesz szert az a gyerek, aki önálló kísérletek révén jut el valamihez, mint az, aki készen kapja a megoldást.” (Pikler Emmi)

Minden fejlődés alapja a gyermeki biztonságérzet. A kötődés kialakítása az anya helyettesítőjéhez, melynek elengedhetetlen feltétele a személyi és tárgyi állandóság. Csak kiszámítható, szeretetet és tiszteletet nyújtó közegben lehet képes a gyermek, a saját tempója szerint önmaga megismerésére, a világ felfedezésére. Értő figyelemmel fordulunk felé, aki pozitív megerősítéseink által további motivációra tesz szert a világ megismerésében.

Szakdolgozók

Intézményünkben, nyolc csoportban 17 fő kisgyermeknevelő és 5 fő bölcsődei dajka dolgozik, folyamatos célunk mind több magasan képzett szakember alkalmazása. A vezetőn és a szakmai vezetőn kívül öt kisgyermeknevelő rendelkezik diplomával, egy kisgyermeknevelő pedig gyógypedagógiai asszisztens képesítéssel is rendelkezik.

Elhelyezési feltételek

Intézményünkben 102 gyermeknek tudunk elhelyezést biztosítani, de soha nem hagyhatjuk figyelmen kívül a csoportok összetételére, létszámára vonatkozó előírásokat. Négy gondozási egységben, összesen 8 csoportba kerülhetnek felvételre gyermekek.

A tágas, világos csoportszobákban megfelelő mennyiségű és minőségű játék áll a kicsik rendelkezésére. Kertünk homokozókkal, pancsolókkal, sok érdekes, izgalmas és biztonságos játékeszközzel felszerelt.

Intézményünkben a gyermekek saját ruháikat használják, ágyneműt, törölközőt, előkét az intézmény biztosít. Lehetőség van a szabad levegőn történő altatásra, ami a legtöbb gyermek és szülő számára nagy öröm, a gyermekek számára nagyon egészséges megoldás.

Nyitva tartás

Intézményünk hétfőtől péntekig reggel 6 órától este 6 óráig tart nyitva.

Áprilisban a Bölcsődék Napja minden évben nevelés nélküli munkanap.

Nyáron öt hétre zár be az intézmény, télen a karácsonyi időszakban téli szünet van. A leállásokról és a leállások idejére kínált ügyeleti lehetőségről a szülők időben kapnak tájékoztatást.

Felvétellel kapcsolatos tudni valók

20 hetes kortól 3 éves korig fogadjuk a gyermekeket. Alapfeltétel, hogy a gyermek és szülője legalább ideiglenesen szigetszentmiklósi lakcímmel rendelkezzen. Mivel folyamatosan nagy igény mutatkozik a bölcsődére, szelektálnunk kell, így felvételkor előnybe részesülnek a 3 vagy több gyermeket nevelő családok-, a beteg, vagy sérült gyermeket nevelő családok-, az egyedülálló szülők gyermekei, vagy azok, akik gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. A fennmaradó helyeket a családban az egy főre jutó nettó jövedelem alapján, az alacsonyabbtól a magasabb fele haladva töltjük fel, természetesen fontos, hogy mindkét szülő dolgozzon, esetleg nappali tagozaton tanuljon, stb. (Bővebb információkat találnak a felvételi szabályzatunkban.)

Back To Top