skip to Main Content
+36 24 515-244 | +36 20 259-1719 | +36 20 252-5378 vackorbolcsode@vackorbolcsode.szszm.hu 2310 Szigetszentmiklós, Temesvári u. 16-22.

Módszereink

Munkánk alapja a Pikler szemlélet.

    „Lényeges, hogy minél többre egyedül jöjjön rá a gyerek. Ha mindenben segítjük a feladatok megoldása során, akkor éppen azt vesszük el tőle, ami értelmi fejlődése szempontjából a legfontosabb lett volna. Egészen másfajta tudásra tesz szert az a gyerek, aki önálló kísérletek révén jut el valamihez, mint az, aki készen kapja a megoldást.” (Pikler Emmi)

Minden fejlődés alapja a gyermeki biztonságérzet. A kötődés kialakítása az anya helyettesítőjéhez, melynek elengedhetetlen feltétele a személyi és tárgyi állandóság. Csak kiszámítható, szeretetet és tiszteletet nyújtó közegben lehet képes a gyermek, a saját tempója szerint önmaga megismerésére, a világ felfedezésére. Értő figyelemmel fordulunk felé, aki pozitív megerősítéseink által további motivációra tesz szert a világ megismerésében.

Szakdolgozók

Intézményünkben nyolc csoportban 17 fő kisgyermeknevelő 1 fő gyógypedagógus, és 6 fő bölcsődei dajka dolgozik, folyamatos célunk mind több magasan képzett szakember alkalmazása. Négy fő kisgyermeknevelő rendelkezik diplomával, két fő kisgyermeknevelő pedig gyógypedagógiai asszisztens képesítéssel is rendelkezik.

Elhelyezési feltételek

Intézményünkben 102 gyermeknek tudunk elhelyezést biztosítani, de soha nem hagyhatjuk figyelmen kívül a csoportok összetételére, létszámára vonatkozó előírásokat. Négy gondozási egységben, összesen 8 csoportba kerülhetnek felvételre gyermekek.

A tágas, világos csoportszobákban megfelelő mennyiségű és minőségű játék áll a kicsik rendelkezésére. Kertünk homokozókkal, pancsolókkal, sok érdekes, izgalmas és biztonságos játékeszközzel felszerelt.

Intézményünkben a gyermekek saját ruháikat használják, ágyneműt, törölközőt, előkét az intézmény biztosít. Lehetőség van a szabad levegőn történő altatásra, ami a legtöbb gyermek és szülő számára nagy öröm, a gyermekek számára nagyon egészséges megoldás.

Nyitva tartás

Intézményünk hétfőtől péntekig reggel 6 órától este 6 óráig tart nyitva.

Áprilisban a Bölcsődék Napja minden évben nevelés nélküli munkanap.

Nyáron öt hétre zár be az intézmény, télen a karácsonyi időszakban téli szünet van. A leállásokról és a leállások idejére kínált ügyeleti lehetőségről a szülők időben kapnak tájékoztatást.

Felvétellel kapcsolatos tudni valók

20 hetes kortól 3 éves korig fogadjuk a gyermekeket. Alapfeltétel, hogy a gyermek és szülője legalább ideiglenesen szigetszentmiklósi lakcímmel rendelkezzen. Mivel folyamatosan nagy igény mutatkozik a bölcsődére, szelektálnunk kell, így felvételkor előnybe részesülnek a 3 vagy több gyermeket nevelő családok-, a beteg, vagy sérült gyermeket nevelő családok-, az egyedülálló szülők gyermekei, vagy azok, akik gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. A fennmaradó helyeket a családban az egy főre jutó nettó jövedelem alapján, az alacsonyabbtól a magasabb fele haladva töltjük fel, természetesen fontos, hogy mindkét szülő dolgozzon, esetleg nappali tagozaton tanuljon, stb. (Bővebb információkat találnak a felvételi szabályzatunkban.)

Back To Top