skip to Main Content
+36 24 515-244 | +36 20 259-1719 | +36 20 252-5378 vackorbolcsode@vackorbolcsode.szszm.hu 2310 Szigetszentmiklós, Temesvári u. 16-22.

Szülői tájékoztató sütőolaj-gyűjtés lehetőségéről

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ SÜTŐOLAJ-GYŰJTÉS LEHETŐSÉGÉRŐL 

Tisztelt Szülők! 

Bölcsődénk nagy örömmel csatlakozott önkormányzatunk és a Biotrans Kft. általi kezdeményezéshez, miszerint a használt sütőolaj kezelésére közösen megoldást találjunk.

Családias bölcsődénkbe, ha kis mértékben is, de Önök (családok, gyermekek) és dolgozóink részére biztosítani tudjuk a használt sütőolaj gyűjtését, így is hozzájárulva a környezetvédelemhez.

1 liter szelektíven gyűjtött olajjal 1 millió liter ivóvizet menthetünk meg!

A program keretében kaptunk egy speciális gyűjtőedényt, melybe elhelyezhetik a háztartásukban keletkezett, használt sütőolajat. Ezt a gyűjtőt a bölcsőde elhúzható nagy kapuja mögött, a konyhai bejáratnál helyeztük el. Ha nincs nyitva esetleg a nagykapu, nyugodtan csengessenek!

Kérjük Önöket, hogy lehűtés után cseppmentes, zárt műanyag palackban helyezzék az összegyűjtött növényi eredetű használt olajat a gyűjtőedénybe. Nagyon fontos, hogy más hulladékot ne dobjanak bele! A gyűjtőt a Biotrans Kft. rendszeresen üríti és karbantartja.

A környezetvédelmi jelentőség mellett, minden összegyűjtött hasznos kilogramm használt sütőolaj után 25 forint szabadon felhasználható visszatérítést kap bölcsődénk, mely összeget évente, az Önök véleményének kikérésével a gyermekekre szeretnénk fordítani.

Szigetszentmiklós, 2021.02.10. 

Most is bízunk segítő együttműködésükben! 

Köszönettel:                                     

A Vackor Bölcsőde dolgozói

Back To Top